Front National föreslås byta namn

Under en tvådagars konferens i Lille, Frankrike, samlades medlemmar i det franska nationalistpartiet Front National för att diskutera framtiden. Bland annat föreslogs ett nytt namn på partiet.

FRANKRIKE. Front National och Marine Le Pen fick närmare 11 miljoner röster i valet förra året. Det var en tydlig framgång men räckte inte ända fram. Nu vill Marine Le Pen ta de sista stegen för att helt klippa banden med det gamla Front National som grundades av hennes far, Jean-Marie Le Pen.

Bland annat fråntogs Jean-Marie Le Pen titeln som hedersordförande för partiet och Marine Le Pen föreslog också officiellt ett nytt namn för partiet. Hon sa i sitt tal att Front National “var kopplat till en ärofull och episk historia som ingen kan förneka” men att det också hindrade dem från att vinna röster.

Marine Le Pen föreslog Rassemblement National (Nationell Samling) som nytt partinamn och det skall nu avgöras av medlemmarna genom poströster.

Marine Le Pen omvaldes, trots att hon blivit hårt kritiserad internt, till partiledare och hon fick draghjälp under kongressen av Steve Bannon som talade inför de församlade.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!