Säpo lät bomben ligga kvar – försatte människor i fara

Säkerhetspolisen Säpo hade full span på den före detta NMR-medlemmen Viktor Melin. När Melin smög fram till Lilleby camping med sin hemmagjorda bomb var Säpo i hälarna på honom – men gjorde ingenting. Så usla kan inte ens Säpo vara, syftet måste ha varit ett annat.

Dagens eko har i en serie reportage beskrivit tidslinjen och Säpos agerande mellan november 2016 och januari 2017. Det visar antingen en skrämmande ineffektiv säkerhetspolis eller en som medvetet försätter folk i fara för att nå ett annat syfte – att en gång för alla kunna förbjuda Nordiska motståndsrörelsen.

Den 16 november 2016 exploderar en bomb utanför Syndikalistiskt forums lokal i Linnéstan i Göteborg. Bomben var placerad på en cykel och hade kunnat orsaka allvarliga skador om någon befunnit sig i närheten. 14 december hittar Nationellt Forensiskt Centrum DNA-spår på en av de krokodilklämmor som var en del av bomben. Det tillhör Viktor Melin, före detta medlem i Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

Därmed tar Säpo över utredningen och sätter span på Melin.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!