Polisen släpper illegala invandrare eftersom det inte finns förvarsplatser nog

Polisen får ibland tag på personer som vistas illegalt i Sverige. Tyvärr släpps de ofta fria direkt eftersom att det inte finns förvarsplatser nog.

12 500 personer har fått avvisningsbeslut och valt att gå under jorden. Antalet inre utlänningskontroller blir färre, från 2013 då man genomförde 29 000 till i fjol då siffran var knappa 19 000. Allt färre som gömmer sig hittas således inte. Därtill tvingas polisen släppa personer man får tag på eftersom antalet förvarsplatser inte räcker till.

I Sverige har vi 350 förvarsplatser och vid minst tolv tillfällen i år har polisen tvingats låta illegala löpa eftersom att platserna inte räcker till.

Under de närmaste åren beräknas 50 000 asylsökanden få avvisningsbeslut. De kommer då få ett brev på posten och därefter få fyra veckor på sig att frivillig lämna landet.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!