Frontex visar hur flyktingsmugglingen på Medelhavet går till

Människosmuggling. Bild: @Frontex på Twitter.

Vi har alla sett de där fallfärdiga vraken som stackars “flyktingar” färdas i när de plockas upp av godhjärtade räddningsfartyg och får lift till Europa. Men hur hamnar de i dessa vrak?

Somliga tror nog att de stackars flyktingarna samlas på någon avskild strand i Libyen. Där hittar de sedan en båt som de får låna (?) för att sedan påbörja den vanskliga färden över havet. Har de tur hittar något av de räddningsfartyg de arma själarna och kan ta dem till Europa, där de inte vill annat än att få ett arbete och bli en produktiv del av vår västerländska civilisation.

Fel. Helt fel.

Ett exempel på hur fel den uppfattningen är har Frontex visat genom att publicera ett filmklipp på sin twitter. Där ser man hur människosmugglare bogserar en mindre båt bakom ett större fartyg och när de börjar närma sig Lampedusa så skickar de över “flyktingarna” och kapar trossen.

Det är planerat från början till slut och ingen naturlig desperat flykt. Personerna som tar sig över har betalat runda summor för det och de så kallade frivilliga räddningsoperationerna är en del av nätverkat av människosmugglare.

Så. Enkelt. Är. Det.

Katie Hopkins idé om att använda kanonbåtar för att stoppa det som pågår i Medelhavet vore något för Frontex att pröva. Ganska snart skulle ordningen vara återställd.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}