Vakna upp nu stolliga rasförnekare

Ras är realitet och avgörande. Man kan inte komma undan det. Försök görs dock och då måste vi vara motvalls och peka på det uppenbara.

När man vill påskina att någon som inte helt köper den moderna klimatdiskursen är lite okunnig och dum kallar man denne för ”klimatförnekare”. Detta trots att det finns väldigt goda skäl att anta att människans inverkan på jordens temperatur och koldioxidnivå är väldigt begränsad. Vi påverkar givetvis miljön på många andra sätt men dessa är närmast ointressanta. Kan det ha att göra med att de är svårare att beskatta eller är det bara en tillfällighet?

Påstår man å andra sidan det uppenbara, att européer och exempelvis afrikaner eller asiater är olika får man nästan ett autosvar. ”Alla är lika” och ”det existerar inga raser”.

Men hallå, vakna upp nu alla stolliga rasförnekare!

Det är verkligen hög tid att ta upp bollen här. Förnekar man att människor är olika och har olika förutsättningar så är man faktiskt rasförnekare. Lite okunnig, lite korkad och inte riktigt med i matchen.

Allting börjar med ras. Vårt samhälle ser ut som det gör på grund av de människor som bor i det. Det är därför det är skillnad på etniskt homogena områden som Malmös förorter där befolkningen är mest lik den i arabvärlden och andra områden där denna grupp utgör en mindre del av befolkningen. Ju mindre den arabiska delen av befolkningen är desto mindre lik arabvärlden blir samhället ifråga. Ju färre våldsdåd, stölder, personrån och bilbränder blir det just där.

Tar vi områden som fortfarande är mer eller mindre etniskt svenska är de helt annorlunda från de beskrivna ovan. Trots att de får långt mindre resurser tilldelade till sig är förekomsten av grovt våld, övergrepp och bilbränder en bråkdel så stora.

Förklara det, rasförnekare!

Hyperstollar som vår vän Snickesnacki har givetvis sina bortförklaringar men vi vet nog alla att de inte är vatten värda. Varje samhälle är en produkt av de som bor i det. Svenskar skapar goda samhällen, alla andra grupper gör inte det. Sedan finns det andra grupper än svenskar som skapar goda samhällen. Det de har gemensamt är att de är homogena och det tycks också vara väldigt gynnsamt att befinna sig på säkert avstånd från ekvatorn.

Ge mig ett exempel på motsatsen, den som kan!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}