Skönt att svenskar inte riskerar att bli en minoritet

Du kanske har suttit som ensam svensk på tunnelbanan eller bussen och funderat på om inte svenskar är på väg att bli minoritet i sitt eget hemland? Du kanske har känt en viss ilska och uppgivenhet över detta? Då ska du läsa Expos “mytkollen”, för då får du veta att det absolut inte är någon fara. Svenskar kommer inte bli minoritet i Sverige. Däremot är det stor risk att du är på väg att bli terrorist.

Det florerar en myt, kära vänner. En myt om att det svenska folket håller på att bytas ut. En myt som bygger på den felaktiga slutsatsen att med en stor invandring, och invandring av befolkningsgrupper som föder många barn, kommer svenskarna blir en minoritet i sitt eget land. Detta är helt felaktigt enligt Expo, och det är lätt att förstå hur de kommer till den slutsatsen när man läser deras “mytkoll” om demografin i Sverige och Europa.

Expo börjar, i vanlig ordning, med att förknippa vissa åsikter med våld och terror. De som anser att det begår ett folkutbyte är potentiella mördare. “Fascisten” Brenton Tarrant inledde sitt manifest med “it’s the birthrates, it’s the birthrates, it’s the birthrates”. Sedan sköt han ihjäl 51 muslimer.

Budskapet är tydligt. Oro för demografin leder till våldsdåd. Det gäller även undertecknad, och dig som läser detta nu. Vi är farliga människor.

“Terroristens besatthet vid födelsetal är, och har länge varit, typisk för den moderna extremhögern. Påståenden om att ‘Svenskarna kommer att bli en minoritet i sitt eget land’ inom en snar framtid ekar genom den nationalistiska miljön, från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och SD:s Richard Jomshof, till högerdebattörer som ekonomen Tino Sanandaji.”

Besatthet är nog inte en överdrift. Jag kan ju bara tala för mig själv men oron jag känner inför mitt döende folk, de låga födelsetalen och den allt äldre befolkningen är djup. Ja, jag är besatt av födelsetal, Expo. Jag vill inte gärna se mitt folk bli utrotat, tack så mycket. Jag är besatt av att det ska födas fler, eller lika många, svenskar som det dör. Men jag har inte tänkt mörda några muslimer för det.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}