Bebislycka i Polen när kvinna födde sexlingar

En polsk kvinna har fött sexlingar. President Duda har gratulerat familjen. Från Svegotredaktionen kommer också hjärtliga gratulationer för denna bragd.

Krakow har fått sex nya människor, fyra flickor och en pojke. Åtminstone var det på sjukhus i den polska staden som den rejäla nedkomsten skedde här om dagen. Födseln skedde med kejsarsnitt redan i den 29:e veckan. Läkarna har ändå hyllats som fått graviditeten att vara så länge. Barnen väger mellan 900 och 1300 gram vardera. De har placerats i kuvös.

Men sjukhuspersonalen var plötsligt tvungna att leta fram en sjätte kuvös. Man hade nämligen räknat med bara (!) fem barn. Därmed blev det ett unikt fall. 2008 födde en kvinna femlingar på samma sjukhus, men sexlingar har såvitt man vet aldrig fötts i Polen. Sannolikheten för sexlingar är 1 på 4,7 miljarder.

I Polen hyllas den underbara händelsen. Det lokala fotbollslaget Cracovia har lovat de sex barnen biljetter till hemmamatcherna hela deras liv. Och presidenten Andrzej Duda har visat sin fröjd på twitter:

”Otroliga nyheter! Sexlingar föddes i Krakow idag. Detta är första gången det händer i Polen. Modern och barnen (4 flickor och 2 pojkar) mår bra (sett utifrån den unika omständigheten). Gratulationer och tack till föräldrarna och läkarna.”

Så talar en sund statsman och sund människa: ”tack”. Han tackar ödmjukt föräldrarna för att de har tillfört landet sex nya polacker. I Sverige (och flera andra EU-länder) uppmuntras hellre invandring från Afrika än inrikes födslar av etniska svenskar. Polackerna anklagas för att vara omänskliga p.g.a. en restriktiv abortpolitik. Och sossarna målar i EU-valkampanjen upp nationalistiska partier och SD som kvinnofientliga och omänskliga p.g.a. att de önskar något restriktivare abortlagar och mer familjevänliga familjelagar (t.ex. sambeskattning).

Heléne Fritzon, Margot Wallström, Lena Hallengren och Hans Dahlgren är några ministrar som aktivt har skriat om orättvisa och horribla högerpartier i Europa just i sådana frågor. Dessa själlösa varelser glömmer bort att deras politik årligen uppmuntrar tusentals unga svenskar till aborter. Kanske hade de förordat en säkerhetsabort för den polska kvinnan om de fått bestämma. Snacka om omänsklighet!

Tack därför till den polske presidenten för hans glädje. Och tack till den polska kvinnan som inte bara har fört sex nya polacker utan även sex nya européer till världen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}