Risk för ny brexitomröstning – demokratin monteras ner inför öppen ridå

Globalisternas dröm har kommit lite närmre när Theresa May nu öppnar för en omröstning inför en ny folkomröstning. Att det ens kan föreslås är absurt och djupt odemokratiskt. Demokratin monteras de facto ned framför våra ögon.

Den 23e juni 2016 röstade en majoritet av britterna för att landet skulle begära utträde ur EU. Sedan dess har det lagts hinder efter hinder i vägen. I princip omgående krävde allsköns sakkunniga, lobbyister och politiker (från när och fjärran) att folkomröstningen måste göras om. Folk röstade ju fel och demokratin var aldrig tänkt att kunna ge ett utfall som Brexit. Sådana var tongångarna och i många fall uttryckta precis så rakt upp och ned.

Snart har det gått tre år sedan folket sa sitt. Att man skulle lämna EU. Man röstade inte om det skulle ske med eller utan avtal; inte hur avtal skulle se ut eller andra detaljfrågor. Man röstade för att lämna. Punkt.

Politikerna har utnyttjat detta för att dra det hela i långbänk och hittills har Theresa May fått nej från parlamentet tre gånger då avtal med EU visats upp.

Egentligen vill inte politikerna i London att folkets röst ska respekteras och de är ganska övertygade om att om frågan ställdes idag så skulle majoriteten rösta för att vara kvar. Problemet är bara att man då måste komma bort från den besvärande omständigheten att valet innan på något sätt måste ignoreras.

Man är på god väg att lyckas och därmed visa hela Europa att den liberala demokratin inte är värt ett enda dugg. Somliga har misstänkt det länge och hävdat att så är fallet, och blivit överrösta med skällsord.

Nu deklarerar May att hon tänker låta parlamentet rösta om det kanske ska till en ny folkomröstning i alla fall. Det är groteskt och vi kan bara tänka oss hur det hade låtit om Ungerns Orbán helt sonika struntat i ett valresultat som inte passade.

Vi vet hur EU-politiker lät när Erdogan bestämde att omröstningen i huvudstaden måste göras om, eftersom hans parti förlorade. Demokratin var död, konstaterade man då. Att brittiska politiker nu tar stormsteg mot ett liknande agerande borde räcka, men tydligen ser inte etablissemanget det som ett demokratiproblem alls. Kanske är det till och med så att demokratin stärks av en ny omröstning, på något underligt vis.

Enklast för globalisterna är ju om Brexit inte blir av och kan läggas till handlingarna. Man räknar med att folk är så dumma att de kommer rycka på axlarna, eller i vart fall nöja sig med arga kommentarer och en eller annan tillståndsgiven demonstration.

Om parlamentet röstar för en ny folkomröstning så är demokratin död i Storbritannien. Kom ihåg det när de goda liberala demokraterna och EU-politrukerna gnuggar händerna: de är demokratins dödgrävare.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}