Sverigedemokraternas petning av Kristina Winberg stinker

En vecka innan valet petar och utesluter Sverigedemokraterna den sittande europaparlamentarikern Kristina Winberg. En uteslutning som stinker, menar Dan Eriksson.

Idag meddelade Sverigedemokraterna att man, bara en vecka innan valet, stryker den sittande europaparlamentarikern Kristina Winberg från sin lista till Europaparlamentet och utesluter henne ur partiet. Exakt vad som hänt vet vi inte, men partiet skriver i ett pressmeddelande att hon bland annat “vägrat att anpassa sig till partiets kommunikationsstrategi”.

Tidigare idag skrev den föredetta riksdagsledamoten Kent Ekeroth i tidningen Samhällsnytt att han tänkte rösta på Sverigedemokraterna och uppmanade andra att kryssa just Winberg. Det är svårt att tro att detta inte skulle hänga ihop på något sätt, kanske har Ekeroth rentav vetat om vad som varit på gång och därmed velat visa sitt stöd.

Jag har inte mycket till övers för Winberg egentligen; inte för att jag följt hennes arbete i Europaparlamentet speciellt noga men de framträdanden jag sett av henne i media har varit direkt svaga. Däremot har jag än mindre till övers för Sverigedemokraternas ledning och deras sätt att rensa ut medlemmar som inte hundraprocentigt rättar in sig i det hjärndöda Heja-Jimmie-ledet.

Kanske kan vi hitta anledningen till uteslutningen i SVT:s Valkompass , där svarade Kristina Winberg nämligen att Viktor Orbán var hennes politiska förebild, något som fick liberaler både i och utanför Sverigedemokraterna att gå i taket. Det var väl helt enkelt inte deras kommunikationsstrategi.

Sverigedemokraterna är verkligen ett sorgligt parti, och det är en stor skam att så många svenskar luras att sätta sitt hopp till dem när de gång på gång visat att de är helt ointresserade av vare sig ett svenskt Sverige, traditionella värderingar eller ens nationell suveränitet.

Petningen av Winberg stinker, och i veckan lär vi få följa en hel del utspel kring det. Exakt vad som hänt bakom kulisserna får vi nog aldrig veta, men vi kan nu sortera in Winberg i jättehyllan av uteslutna sverigedemokrater.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}