Hål i fickorna – och i huvudet

Kommunhuset i Södertälje. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA 3.0). Bilden är beskuren.

Sossarna och deras medhjälpare VLCMP är inte särskilt ansvarstagande när det gäller ekonomiska förehavanden, trots att ”ansvar” är deras vanliga ord. Tre artiklar som av slumpen hamnade framför ögonen under en dag visar vad det handlar om. Det allra mest skrämmande är att de tre exemplen förstås bara är bottensatsen av vad som försiggår.

I en Elvakaffet-intervju som Tove Lifvendal på Svd nyligen höll med Stefan Olsson, moderat regionråd i Uppsala, får vi en övergripande bild av hur det fungerar. Han berättar om en ytterst ansträngd sjukvårdsapparat i hela Sverige. Skatter har höjts, vilket genererar mer pengar, men det hjälper inte. Något måste göras. Enligt honom säger och gör sossarna alltid samma sak: ös på mer pengar. Det vill säga, strunta i att detektera problem och åtgärda dem, utan gör det enklaste: kasta in en rejäl slant till så kanske det löser sig av sig självt.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}