Marine Le Pen inbjuder AFS till EU-samarbete

Gustav Kasselstrand och Marine Le Pen. Foto: @gustavkassel (Twitter). Bilden är beskuren.

Om Alternativ för Sverige erövrar en plats i EU-parlamentet så är dörren redan öppen för partiet att börja arbete med de tunga Europavänliga partierna, det stod idag klart efter att partiledaren träffad bland andra Marine Le Pen.

Idag har Gustav Kasselstrand, Alternativ för Sveriges (AFS) partiledare, varit på blixtvisit i Tallin, Estland, där han bland annat har träffat Rassemblement Nationals (tidigare Front National) ledare, Marine Le Pen.

Kasselstrand har deltagit på det europeiska partiets Rörelsen för nationernas och friheternas Europa möte i Tallin, där han också träffat politiker från bland andra italienska Lega.

Tidigare var Sverigedemokraterna medlemmar i Rörelsen för nationernas och friheternas Europa, men som ett led i partiets liberalisering har man valt bort att samarbete med Rassemblement National, Lega, FPÖ med flera.

Om AFS skulle lyckas erövra ett mandat till EU-parlamentet i slutet av maj så är dörren öppen för partiet att återuppta samarbetet med de tunga nationalistiska/populistiska partierna i Europa.

Kasselstrand skriver på sin Twitter:

Jag befinner mig i Tallinn där jag har träffat Marine Le Pen. Marine har välkomnat ett samarbete med Alternativ för Sverige i samma partigrupp, om vi tar plats i Europaparlamentet.

Gustav Kasselstrand och Marine Le Pen. Foto: @gustavkassel (Twitter)

Senator Manuel Vescovi (Lega) och Gustav Kasselstrand. Foto: @gustavkassel (Twitter)
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}