Halshuggarmarockanerna snart inför rätta

För snart ett halvår sedan blev två unga skandinaviska kvinnor brutalt mördade i Marocko, en 24-årig danska och en 28-årig norska. Åklagaren i fallet kommer att yrka på dödsstraff mot tre eller fyra av de anklagade, enligt advokaten till den danska kvinnans familj.

Ingen kan glömma det ohyggliga mordet. Två unga nordiska kvinnor var på semestervandring i Marocko i december då de överfölls av en grupp män på natten. Männen var ute efter att mörda turister av religiösa skäl. Några av gärningsmännen har sagt att det var Allahs vilja.

Att det hände just de två kvinnorna var en slump. De råkade komma inom de marockanske männens spaning, de var ett lätt byte och guider eller andra följeslagare fanns inte i närheten. På natten smög sig männen på kvinnorna i deras tält och genomförde sitt bestialiska dåd. De skar halsen av flickorna.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}