Ivar Arpi till försvar för Ungern och Polen

Såväl svenska som europeiska politiker kräver att Ungern och Polen ska öppna sina gränser och bedriva en likadan politik som exempelvis Sverige och Tyskland. Detta är något som applåderas av flertalet opinionsbildare och ledarsidor. Men rätt som det är händer det och någon som tillhör den “anständiga” skaran ryter ifrån.

I det här fallet heter personen Ivar Arpi, ledarskribent och debattör. I ett inlägg på Facebook går Arpi till attack mot dessa hot som riktas mot EUs fattigare länder och han skräder inte orden:

“Att då hota fattigare länder med att de måste göra samma misstag som västeuropeiska länder – att ta emot för många migranter av olika slag – annars drar vi in bidragen som hjälper dem. Det är inte välvilja och grannsämja. Det är tyranniskt och odemokratiskt.”

Arpi fortsätter sedan med att redovisa vad EU borde vara – och enligt honom vad det var tänkt att vara:

“EU kom inte till för att fördela flyktingar. Det kom inte till för att hjälpa ekonomiska migranter att bosätta sig i Europa. EU skapades inte för asylsökande från världens alla hörn. EU skapades för européer. EU kom till för att européer skulle komma varandra närmare. Europa är européernas hem och EU är européernas union.”

Som sagt skräder han inte orden och ids också använda benämningen “globalisterna” på utpressarna.

Det är befriande att läsas Ivar Arpis inlägg, som uppenbarligen är skrivet i affekt. Låt oss hoppas att han står på sig, med tanke på att han utan tvekan kommer att hudflängas för sitt stöd till Polen och Ungern … vilket de facto är ett stöd för demokratin.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}