MP-politiker i Göteborg upprörs över frågesport

MP-politikern Gabriel Södersten är upprörd över att frihetliga nationalister kunnat genomföra en frågesport. Låt oss titta bakom masken på en av de politiker som säger sig vara en förkämpe för demokratin.

Under lördagskvällen anordnades ett avslappnad samkväm för medlemmar i föreningen Det fria Sverige i Göteborg. Det hela var en intern sak. Men lik förbannat finns det alltid någon som ska känna sig kränkt och göra en grej av det. In träder Gabriel Södersten, MP-politikern som ägnat de senaste åren åt att hoppa runt på olika låtsasjobb i kommunen och levt gott på skattekronor stulna från göteborgare.

När det rapporterades till Södersten att en bekant “känt av en konstig stämning” på Axel Dahlströms torg vaknade detektiven inom honom. Nu var det dags att försöka ta reda på vilka som vågat gå utanför den politiskt korrekta fållan denna gång. Sedermera följer en tirad på Twitter:

Det är uppenbart vad Södersten är ute efter. Om Göteborgs stad hyrt ut lokaler där personer som tillhör en intresseförening för svenskar har en frågesport, så är det en katastrof och något som inte borde ske.

Vi kan bara fråga oss hur det står till med demokratisynen hos miljöpartisten i fråga? Låt oss säga att en kommun där ett framtida Det fria Sverige, som gett sig in på politikens bana och vunnit mandat, såg till så att Miljöpartiet inte fick hyra kommunens lokaler. Hade det varit okej för Södersten? Självklart inte. Han utgår från att han är “god” och att han har “rätt”. Det betyder att hans politiska motståndare inte bara har fel, de är också onda. Alltså är det “gott” och “rätt” att stänga dem ute från lokaler som alla är med och finansierar med skatteinbetalningar.

Rätten att hyra lokaler som tillhör allmänheten (eftersom allmänheten finansierar dem) gäller bara föreningar eller individer som tolereras av Södersten.

Han är inte ensam om att nära detta demokratiförakt i sin barm. Det är snarare konsensus bland de etablerade politikerna idag, vilket till exempel resulterat i att partiet Alternativ för Sverige blivit avbokade från lokaler under deras kampanj inför EU-valet.

Det är heller inget nytt. Under årtionden har svenska politiker gjort allt de kan för att deras meningsmotståndare inte ska kunna verka inom det “demokratiska” system de säger sig stå upp för.

Det har inte hjälpt.

Faktum är att det – efter många om och men – sporrade föreningen Gabriel Södersten så räds, att helt enkelt påbörja Svenskarnas hus-projektet och sakta men säkert köpa det som behövs för att kunna vara verksam.

Hittills har föreningen köpt ett hus, beläget i Älgarås i Västra Götaland. Framöver kommer vi ordna ett som ligger lite närmare Göteborg. Det är i alla fall planen. Och inte bara Göteborg. Vi är inte nöjda förrän det finns ett Svenskarnas hus i varje kommun. Det kommer ta många år, men förr eller senare så…

För varje utspel från sådana demokratins dödgrävare som Gabriel Södersten, motiveras svenskar att bli en del av motrörelsen, Det fria Sverige. Därför kanske vi ska tacka honom för att han låter oss se bakom masken, där hatet mot de medborgerliga fri- och rättigheterna lyser fram.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!