Människor skapar samhällen, inte tvärtom

En grundläggande dogm hos multikulturalisterna är att människor från andra kulturer “blir som oss” bara de slår ner bopålarna i Sverige eller Europa. Kan det verkligen stämma?

Från normisar och andra mer eller mindre medvetna vänsterblivna hör man ofta att ”de blir snart som oss”.

Så otroligt okunnigt och insiktslöst. Samhällen kan förändra människor på kort sikt och i marginalen men i det stora hela är det givetvis tvärtom. I den historiskt ytterst korta parantes som vi känner som Sovjettiden förändrades mycket riktigt människor, man har exempelvis belagt att östtyskar är mer benägna att fuska om de ges chansen än vad västtyskar är men den långt större erfarenheten är att det inte gick att implementera ett totalitärt system som var hållbart över tid som skulle subordinera vita människor. Inte där och inte i resten av gamla öst heller.

Människor skapar samhällen, samhällen kan inte i grunden förändra människor.

På samma sätt kommer de miljoner som idag tar sig till västvärlden för att ta del av frukterna av vårt arbete inte att bli som oss. Hade de varit som oss hade deras samhällen varit som våra.

Och det är de ju inte.

Jag stod och pratade med en klok och insiktsfull människa häromdagen. Opolitisk men intelligent och driven, och som många andra skåningar klart förbi politisk korrekthet. Vi diskuterade situationen med det eskalerade våldet i skolorna. En pojke i vår närhet hade blivit hotad med kniv i skolan och en annan i samma skola misshandlad och knivskuren av fem somalier. Han tyckte – självklart – att det var för djävligt. Jag frågade honom om vi kommer att få någon förändring utan att någon dött? ”Allt annat kan de skyla över och förklara bort.”

Han tänkte igenom vad jag sagt och jag såg att något tog fäste. Vi kommer inte att få en förändring utan att något allvarligt händer och detta något är uppenbart ännu jävligare än vad som redan hänt.

Detta något är tyvärr oundvikligt. Vi importerar våldsamma kulturer, det kan ganska många förstå. Men de här kulturer är våldsamma för att många av människorna där är våldsamma. Islam gör inte människor våldsamma, det är våldsamma människor som har skapat islam. Bara för att ge ett lättillgängligt exempel bland många andra.

Vi människor har svårt för att se orsak och verkan i rätt ordning. Vi vill hemskt gärna tro att alla är som oss för om det hade varit så hade vi kunnat lösa i princip all världens problem. Men analysen blir fel om indatan är fel. Och just nu har våra politiker gjort en makalös felanalys eftersom de har vänt ut och in på problemanalysen. Jag tror inte att de kan tänka om och tänka rätt, det är därför vi måste byta ut dem. Och skicka dem till Finspång så att nästa generation politiker tänker efter innan de agerar.

Överhuvudtaget ser jag en skillnad på vilka människor som börjar tala öppet om vad som händer. Människor med företag och anseende som var knäpptysta till helt nyligen kan bara inte hålla tyst längre. Det är ett viktigt genombrott för de här personerna har människor som lyssnar på dem, de anställer människor och har länge stått för en stor del av skatteintäkterna i Sverige. Och de har givetvis mer resurser att hjälpa sådana som oss med.

Och vi ser givetvis fram mot att förvalta de resurserna!

Själv bröt jag nu i veckan mot en princip jag haft i några år. Jag har alldeles för många medlemsskap och prenumerationer och på senare har jag sagt att för att något mer ska läggas till ska ett gammalt bort. Men det är svårt att välja bort något så till slut så la jag till Bubbla Premium ändå. Jag har helt enkelt lyssnat på så mycket Bubbla att det kändes oanständigt att inte betala och nu när jag har tillgång till allt premiummaterial så blir det lika mycket till igen.

Så, det var allt för idag!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}