Gråt och tandagnissel när isen på Grönland växer

Undergången har skjutits fram, eller inte. Kanske. Det är svårt att veta. Den gröna väckelsens lärjungar blir inte glada, så länge inte allt pekar mot ond bråd död. Nu växer i alla fall isen på Grönland, och det är inte heller bra.

Den stora glaciären Jakobshavn på Grönland envisas med att växa. Det ska den inte göra eftersom krympande glaciärer är ett omen om en förestående undergång på grund av klimatförändringar. Åtskilliga experter och lärjungar har legat sömnlösa av klimatångest och försökt hålla inne andningen så de inte bidrar till jordens undergång, samtidigt som de förbannat oss andra som tar det hela med ro.

Att den växer borde ju tagas emot med klackarna i taket. Men icke. När CBS rapporterade om det i slutet av mars var de snabba med att påpeka att även om glaciären växer (vilket “chockar” forskare) så är det i alla fall riktigt illa. Det bevisar nämligen att glaciärer är känsliga för havsvattnet (den växer på grund av kallare vattenströmmar).

Jorden ska gå under om si eller så många år och vi kan inte vänta på att Greta blir politiker (som hon själv sa det). Västerlänningarna måste sluta äta kött, sluta flyga och åka bil; vi måste också betala mer i skatt och definitivt inte skaffa barn. Alla som inte har klimatångest är onda.

Svegots uppmaning till dig, kära läsare är: håll ut, denna onda tid kommer också att komma till ett slut. Inte på grund av att jorden går under dock, även om det ibland kan kännas som en i grunden bra idé … då blir det i vart fall tyst på klimatdårarna en gång för alla.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}