GMM338: Ur Notre-Dames aska så kommer Europa att resa sig

FRI LYSSNING: Nyheten som överskuggar alla andra nyheter handlar om katedralen Notre-Dame som eldhärjades under gårdagskvällen. Vad hände och vilken symbolik kan vi se när spiran faller men korset är kvar.

Under gårdagskvällen och natten eldhärjades Notre-Dame i Paris. Européer över hela världen påverkades på djupet av scenerna från Paris. Men finns det inte – mitt i sorgen över förstörelsen – en djupare symbolik som vi kan bygga vidare på? Är det. som Magnus Söderman hävdar, så att också detta onda kommer föra något gott med sig.

På samma tema – Europa – resonerar Magnus vidare om Europa, Sverige och den eviga frågan om identitet. Vem är du och varifrån kommer du. EU vill nu satsa på att få oss alla att känna oss som “européer”, men betyder det samma för oss som för dem?

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.


{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}