Maktmissbrukande sossar i Grums avbokar AFS

Synonymer till skandal är bland annat: skamlig händelse, förargelseväckande händelse, uppseendeväckande händelse. Maktmissbruk är enligt Wikipedia “en beteckning på användandet av sin ställning eller makt till sin egen eller den egna gruppens fördel”. Lägger vi samman detta får vi socialdemokraterna i Grums.

Alternativ för Sverige är ute på sin turné inför EU-valet och nu på lördag var det tänkt att de skulle stanna till i Grums. I god tid hade man bokat lokal av kommunen för att kunna ha sitt “öppet hus” och presentera partiets politik.

När kommunen, som styrs av socialdemokraterna, förstod att det var AFS man hyrt ut till så uppstod ett problem: hur skulle man kunna avboka dem och se till att ingen annan lokal fanns tillgänglig i hela kommunen, utan att det verkar som att man ägnar sig åt maktmissbruk?

Någon kläckte idén att hänvisa till en post-it-lapp. AFS skriver på Facebook:

“Grums kommun avbokar AfS öppet hus nu på lördag. Kommunen kom nu häromdagen plötsligt ihåg att sossarna ska ha lämnat in en post-it-lapp i februari strax före vi bokade – en post-it-lapp där sossarna bokar alla lokaler i Grums på lördag för flera hundra personer. Post-it-lappen råkade dock slängas men kommunen intygar i telefonsamtal för oss att det var precis så här det gick till.”

Detta är ju en osannolik slump. Exakt hur osannolik den är visar sig snart. AFS skriver vidare:

“När vi ringer och låtsas vara en nyinflyttad sosse i kommunen så svarar de lokala socialdemokraterna att något medlemsmöte inte äger rum i kommunen nu på lördag…”

Detta är inte unikt för Grums, “Sven Dufva” kommenterar på Facebook:

“Att sossarna i Grums ogillar konkurrens är ingen nyhet: Bert Karlsson tar i sin bok Skandal! upp hur sossarna hindrade Ny Demokrati från att hyra en lokal till sin lokalavdelning i Grums under våren 1991. NyD lovades först att få hyra en tom lokal i centrum som kommunen ägde, men sedan förhindrades detta eftersom skolan ‘behövde’ den. Skolan blev naturligtvis aldrig att använda lokalen och då tändes hoppet för NyD igen om att få hyra den, men då skulle plötsligt Grums Hyresbostäder (ägt av kommunen) köpa hela fastigheten och lokalen kunde följaktligen inte hyras ut. NyD ordnade istället en privatägd lokal, kommunens lokal förblev tom och kommunen gick således miste om hyresintäkter. Många Grumsbor reagerade på kommunens förfarande och i valet på hösten 1991 blev NyD näst största parti i Grums med 16,5 procent av rösterna.”

Makten som sitter vid köttgrytorna är beredda att göra vad som helst för att behålla sin makt. Vi kan inte göra oss några andra föreställningar. Det handlar i grund och botten om principer; är man beredd att ljuga och bedra som S i Grums, då har man redan tappat sin moraliska kompass och om makten på riktigt hotas kommer man utan att blinka gå hur långt som helst för att klamra sig fast.

55,99 procent av grumsarna röstade på S i valet. Var det verkligen denna sorts maktmissbrukande och demokratiföraktande politiker de ville ha?

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}