Kristna barn placerades hos muslimsk familj av socialen

Socialtjänsten i Sverige är inte att lita på, det står klart efter att en domstol i Polen upphävt ett beslut om omhändertagande, efter att familjen tvingades fly från Sverige.

Tidningen Samhällsnytt berättar en i sanning skrämmande historia om hur Socialtjänsten i Sverige agerar. Utan någon uppenbar anledning omhändertog myndigheten tre kristna barn och tvångsplacerade dem hos en muslimsk libanesisk familj, tvärt emot EU-konventionen som säger att barn inte får placeras i främmande kulturella miljöer.

Endast på grund av att pappan till barnen tog saken i egna händer och att Polen visar respekt för lag och rättvisa, samt att polsk media lyft frågan, kan vi i dag få en inblick i vad som kanske bara är toppen på ett isberg.

För en välskriven och uttömmande artikel hänvisar vi till Samhällsnytts Socialtjänsten tvångsplacerade tre kristna barn hos muslimsk familj – pappan tog barnen och flydde till Polen

Det är en horribel berättelse från början till slut som också följer ett mönster i Sverige. Sedan 2013 har andelen omhändertagna barn i Sverige ökat med 23 procent. Experterna säger sig inte veta varför och förutom spridda artiklar har ingen egentlig granskning gjorts. Ett är säkert, det finns pengar att tjäna på omhändertagna barn, om man vill.

Ett problem är: vem vill granska den myndighet som har möjligheten att ta dina barn ifrån dig? Speciellt tappar man lusten när man dyker ner i fall som visar en nyckfullhet och godtycklighet som övergår allt förstånd.

Etter värre när vi läser om fallet som Samhällsnytt tar upp, där svenska myndigheter placerar barn från en kristen familj i en muslimsk familj. För socialtjänstens handläggare är det antagligen oproblematiskt – eller kanske tyckte de till och med att det vore nyttigt för barnen?

Pappan i fråga gjorde till sist vad man kan förvänta av en far. Han tog sina barn och försökte undkomma myndigheterna. I Polen fastnade han dock eftersom Sverige rapporterat döttrarna som saknade. Mannen begärde då asyl.

Efter många om och men har en polsk domstol nu beslutat att upphäva socialtjänstens beslut och att barnen ska vara hos sin far. Familjens begäran om asyl prövas i detta nu.

Något är på djupet fel i anarkotyranniets Sverige. Tack vare Polen fick vi ännu en pusselbit att lägga. Bilden som börjar skönjas är inte trevlig.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}