Radio Svegot – dags för ny säsong

Den 1 april drar den nya säsongen igång hos Radio Svegot. Lite nytt men också en del som vanligt.

Det är dags för en ny säsong hos Radio Svegot. I och med att Det fria Sveriges första Svenskarnas hus har öppnat portarna måste vi göra om i schemat så att allt klaffar trots den ökande arbetsbördan i det verkliga livet.

Följande schema gäller för våra olika program från den 1 april 2019 och tre månader framåt.

  • Daniels timme sänder direkt varje måndag och onsdag från klockan 08.00 till 09.00.
  • Gomorron med Magnus sänder direkt varje tisdag och torsdag från klockan 08.00 till 09.00.
  • Morgon med Svegot sänder direkt måndag till torsdag med start klockan 09.00 och en timme framåt.
  • Fredagsprogrammet (som ännu inte har något namn) sänder direkt varje fredag mellan klockan 09.00 till 11.00.

Om programmen

Daniels timme erbjuder massor av återkommande gäster så som Martin Eriksson (Radio Bubb.la), historikern Lennart Svensson och kolumnisten Johnny Lindén. Dessutom tar programledaren Daniel Frändelöv oss med på tankar från skogen.

Gomorron med Magnus är Magnus Södermans kajplats i etern, där han pratar på om det som faller honom in och kastar sig mellan politik, filosofi och religion. En hel del förmaningar levereras också, samt musik med jämna mellanrum.

Morgon med Svegot tar upp de senaste nyheterna som kommenteras, dissekeras och analyserar. Inrikes eller utrikes spelar ingen roll — de viktigaste nyheterna får ett perspektiv från det fria Sverige.

Fredagsprogrammet inleder helgen för lyssnaren. Fullt hus gäller då Dan Eriksson dyker upp, förutom Daniel Frändelöv och Magnus Söderman. Men inte nog med det, Svegots kulturskribent, Jalle Horn, tar taktpinnen för fördjupade diskussioner, men utan att det blir tungrott. Såväl Söderman som Horn sänder från annan plats, medan Dan och Daniel kommer sända från Svenskarnas hus.

Tävling…

Eftersom redaktionen inte kan komma på något vettigt namn på fredagsavsnittet utlyser vi härmed en tävling. Kom på ett namn, skicka ditt förslag till [email protected] och förbered dig att vinna ett presentkort på 1 000 kronor att använda i Svenskarnas hus.

Tävligen pågår tills vi hittar ett namn vi tycker passar.

Samtliga sändningar publiceras som poddar. Radio Svegots sportprogram, Passningen, fortsätter som vanligt och publiceras varje fredag.

Lyssna live

På vår radiosida www.radiosvegot.se kan du lyssna live och vara med i chatten, där lyssnare som har möjlighet, kan resonera med varandra och lägga sig i vad som sägs.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}