Svensken vill behålla kontanterna

Att Sverige ska bli kontantlöst verkar redan vara förutbestämt, om man ska tro analytiker och experter. Men svensken stretar emot och vill behålla sina sedlar och mynt, trots kortbetalningens snabbhet och smidighet. Kontanter erbjuder nämligen något som plastkortet aldrig kan ge – trygghet och frihet.

Det pressas på allt mer för ett kontantlöst, eller “kontantfritt” samhälle. Det är få som använder kontanter, det tar tid för personalen att hantera och det föreligger även en rånrisk. Snart skall vi vara fria från kontanternas bojor, sägs det. Vissa analytiker menar att sedlarna är bortglömda redan om fem år. En mer realistisk framtidsvision säger att hälften av affärerna inte tar emot kontant betalning 2025. Men svensken spjärnar emot, trots intensiv propaganda.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!