Facebook bannlyser vit nationalism

Alla former av nationalism och separatism kommer tillåtas av Facebook, utom om det handlar om vit sådan. Det står klart efter att företaget vikt sig för vänsterliberala organisationer.

Den amerikanska sajten Motherboard rapporterar att Facebook nu tagit beslut om att förbjuda “vit nationalism” och “vit separatism” på plattformen. Kända ord eller fraser kommer gallras ut automatiskt och den som försöker posta något sådant kommer hänvisas till avhopparorganisationer.

Inlägg som inte rensas ut automatiskt kommer att granskas manuellt och tas bort efter hand. Sedan tidigare har Facebook förbjudit “vit överhöghet” men tillåtit “vit nationalism”, men efter högljudda protester från vänstergrupper har man nu bestämt sig för att ta i med hårdhandskarna.

Exempel på förbjuda fraser är: “Jag är en stolt vit nationalist” och “Invandring sliter itu samhället, vit separatism är den enda lösningen”.

Judisk makt och separatism (staten Israels politik alltså), svart nationalism och separatism (Nation of Islam med flera) och rasism mot vita (som det finns gott om på plattformen) kommer dock fortsatt att vara tillåtet; tillika alla andra former och färger av nationalism.

Implicit vit nationalism kommer dock inte förbjudas, antagligen för att det i princip skulle blir förbjudet att lägga upp bilder på germanska krigare, romerska soldater, vaccin, telefoner, bilar, flygplan, kraftverk, tryckkokare, stearinljus, fartyg, brödrostar, tåg, slussar, symaskiner, nål och tråd eller allt annat som världen fått tack vare vita människor.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}