Trump och Ryssland kuppade inte valet i USA – ingen god nyhet

Att Trump inte konspirerat med Ryssland för att bli vald president borde glädja alla. Men det gör det inte.

Efter att den särskilda åklagaren Robert Mueller efter två år kommit fram till att president Donald Trump inte konspirerade med Ryssland för att vinna presidentvalet 2016 borde alla dra en lättnadens suck och fira. Hade motsatsen bevisats så vore det mycket allvarligt. Vidden av en sådan slutsats hade varit ofattbar.

Slutet gott, alltid gott. Till och med bättre än gott eftersom att en hel del obehagliga typer som figurerat kring presidenten ställts till svars och dömts. Det är bra och världen blir bättre om Paul Manafort, Michael Cohen med flera får vad de förtjänar.

Men glädjen över att det inte rådde någon konspiration inför presidentvalet har uteblivit. Tvärt om har demokraterna i USA lovat att minsann fortsätta utreda presidenten, med det uttryckliga målet att dra honom inför riksrätt. Och den vänsterliberala median, som hållit liv i de illvilliga ryktena om Trump, surar rejält när det nu visar sig att de ägnat sig åt falska nyheter.

Det visar att det aldrig handlade om rätt eller fel; inte om sanning och lögn. Det handlade om att komma åt presidenten. När denna utredning läggs till handlingarna kommer de bara gå vidare med nästa halmstrå.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}