SD-politiker vill bygga moské i Höga kusten

Sverigedemokraten Mark Collins har lagt en motion till kommunfullmäktige i Kramfors med syfte att locka muslimska invandrare till kommunen. Bland annat vill han att en moské ska byggas.

Sverigedemokraten Mark Collins vill lösa problemet med avfolkningen i Kramfors kommun genom att locka muslimska invandrare att bosätta sig där. Bland annat föreslår han i sin motion att kommunen ska bygga en moské och ett muslimskt kulturcentrum.

Han har själv frågat muslimer i kommunen om vad de vill ha och Collins konstaterar att kommunen måste bygga upp en infrastruktur åt dem, så att de inte flyttar därifrån. Till lokaltidningen säger han:

“Hur ska de känna sig trygga och välja att stanna här då? Vi måste bygga upp en infrastruktur för att muslimerna ska stanna här.”

SD-politikern anser också att kommunen ska erbjuda muslimerna en vacker plats med utsikt över älven för dessa byggnationer. Han tycker att det är ett dåligt betyg för kommunen eftersom alla “nyanlända” flyttar från Kramfors.

Finansieringen ska dels komma från kommunen, men också andra kommuner i regionen. Därtill vill han finna ekonomiskt stöd från muslimska länder och muslimska organisationer i Sverige.

Collins har inte pratat igenom förslaget med sina partikamrater men menar att det hela är en “ekonomisk fråga”.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!