Genustrams styr sommarjobben i Uppsala

Få saker är så viktiga som att tvinga på barn och unga den förhärskande genusdiskursen. Därför ska unga få sommarjobb efter kön i Uppsala.

3 000 niondeklassare har sökt sommarjobb i Uppsala kommun. Nu ska kommunen fördela de jobb som finns efter den sökandes kön. Killar ska få arbeta med “kvinnoyrken” och vice versa. Mohamed Hassan (L) visar hur det står till med liberalismen inom partiet. Han säger:

– Det handlar om att bryta könsmönster så tidigt som möjligt, och det här är ett sätt för oss att jobba med det.

Det ska börjas tidigt, som Hassan säger.

I sak är det inte fel att låta ungdomar pröva på olika yrken, snarare tvärt om. Problemet är inte att killar får testa hur det är att vara dagisfröken eller att en tjej får följa med när tekniska kontoret ska skruva soptunnor.

Det är orsaken som skaver.

I stället för att utgå från att det är bra att man för pröva på lite olika arbeten så handlar det om att normkritik och genusdumheter har slagit rot och blivit mittpunkten i arbetsordningen.

Hittills ser vi inga tecken på att något har blivit bättre av det. Att olika myndigheter eller genusvetare säger att det är bättre med jämställda arbetsplatser betyder inte att det är sant. Faktum är att stat, kommun och myndigheterna generellt sett är dåliga sanningsvittnen.

De har kollektivt svepts med av en vänsterliberal flodvåg som river ner allt i sin väg. Förr eller senare kommer vågen tappa kraft och bli still, men de ruiner som lämnats i dess väg kommer ta generationer att bygga upp. Att ge sommarjobb efter kön (inte intresse) är bara en liten del. Men som man säger: många bäckar små…

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!