Lega kan bli andra största parti i EU

En rapport från EU visar att nya vindar blåser i Europa. Om allt går som det ska kommer italienska Lega bli andra största parti i EU-parlamentet efter valet. Men inte nog med det. EU-skeptiska och nationalistiska partier beräknas utklassa vänstern i unionen.

Europaparlamentet har offentliggjort en opinionsmätning som sänder kalla kårar genom politrukerna i Bryssel. Enligt mätningen kan nämligen det Italienska populistpartiet bli andra största parti, bara omsprunget av Angela Merkels parti CDU.

Enligt undersökningen kommer det “konservativa” blocket (representerat av gruppen EPP) bli den stora vinnaren, med 183 platser. Tätt följer populister, nationalister och EU-skeptiska partier som tillsammans kommer erövra 153 platser.

Sämst ser det ut att gå för vänstern vars partigrupp förutses tappa rejält. I dag har de 186 platser, enligt undersökningen kommer de få 51 platser efter valet i maj.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!