Dags för tvångsintegration i skolan?

När svenskarna får välja själva så väljer de fel. Det är av det skälet som politikerna aldrig ställt frågan om massinvandringen till exempel. Tänk er en folkomröstning om just den frågan, “nej, ut”-sidan har vunnit en jordskredsseger. Vi vet ju att många röstar på “gammelpartierna” trots deras invandringspolitik, inte tack vare.

Att svenskarna väljer fel har blivit tydligt också när det gäller det fria skolvalet. Svenskar och invandrare som kan (och bryr sig) väljer bort skolor med många utlänningar, på samma sätt som de flyttar från sådana områden om det är möjligt. Det var ju därför regeringen beslutade om att kommunerna skulle tvingas ta emot asylsökande, så att ingen kom undan. Resultatet är att det i princip inte går att flytta från problemen längre – problemen finns på varje ort.

Alltså låter man barnen gå i svenska skolor (skolor med en majoritet svenskar) och det alldeles oavsett om de är kommunala skolor eller friskolor. Särskilt kristna friskolor är populära. Till och med den sekulära svensken ser hellre att telningarna får lite Herrens tukt och förmaning, än mångkultur-hbtq-genus, serverat.

Så fel det blir tycker vänsterliberalerna. Utbildningsministerns i JÖK-regeringen, Anna Ekström (S), säger att det går åt fel håll och säger till SVT:

– Jag är övertygad om att det går att samtidigt ge föräldrar och elever möjlighet att uttrycka ett val och samtidigt stärka likvärdigheten.

Likvärdigheten är alltså integration. Hur ska det gå till att behålla valmöjligheten när det är just denna som gör att vi får segregation? Det går inte. Alltså kommer vi hamna i ett läge då frågan är vad lagstiftarna sätter främst: valfriheten eller mångkulturen?

Svaret vet vi redan. Mångkulturen trumfar allt. Därför kommer man driva frågan om att ta bort friheten för föräldrarna, så att ingen kan komma undan. Självfallet kommer man inte vara så rak på sak. Det går att använda andra ord. SSUs förbundsordförande twittrar så här till exempel:

Centerpartiet och Liberalerna kallar sig liberala, men de har inget med klassisk liberalism att göra; själva frihetsidén har kantrat rejält hos dem. De kan nog gå med på ännu mer vänstervridning.

Än så länge ligger det i framtiden att helt lägga om kurs i frågan. Men det är ditåt man drar det. Frågan är om M, KD och SD kommer stå emot dylika försök, eller om de är beredda att dagtinga med sina påstådda principer.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}