Marine Le Pen åtalas för anti-IS tweet – riskerar tre års fängelse

Efter att hennes parti jämförts med IS tweetade Marine Le Pen några bilder som visade vad IS verkligen är. Därför ska hon nu åtalas för brott. Om hon döms riskerar hon tre års fängelse.

För att visa vad IS är tweetade Nationella frontens ledare några bilder till sina följare. Den ena bilden visade den amerikanska journalisten James Foleys kropp (han halshöggs av IS). En annan bild visade hur IS avrättar en man genom att köra över honom med en stridsvagn och en tredje hur en jordansk pilot bränns levande, instängt i en bur. Hennes kommentar:

“Detta är Daesh.”

Tweeten skickades ut i december 2015, några veckor efter att IS-terrorister dödade 130 personer vid en terrorattack i Paris. Tweeten motiverades av att en journalist hade jämfört Le Pens parti med IS. Partiledaren ville visa vad IS var för något, på riktigt.

På grund av detta riskerar hon nu tre års fängelse och böter på 75 000 EUR. Åklagren menar nämligen att Le Pen har brutit mot en lag som förbjuder att sprida bilder med våldsamt innehåll som riskeras att ses av barn (man tager vad man haver i den juridiska börsen helt enkelt).

Åklagaren avser också att åtala en annan NF-politiker, Gilbert Collard, för ett liknande “brott”.

Marie Le Pen avfärdar åtalet som ett brott mot yttrandefriheten.

Vi kan se hur länder som Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige (med flera) går en tydlig väg mot fördjupat anarkotyranni. Befolkningens protester mot den förda politiken och reaktioner på konsekvenserna som drabbar dem, föranleder hårda tag från regimen.

Samtidigt ser man (mer eller mindre) mellan fingrarna på den brottslighet som riktas mot samhället eller befolkningen från de grupper som regimen bjudit in.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}