Föräldrar maktlösa när 14-åriga dottern vill byta kön

En ung flicka med psykiska problem har blivit uppmuntrad till “könsbyte” av sin skolkurator, och får hormontillskott. Flickans far har kämpat för att stoppa detta, eftersom han menar att hon inte förstår vilka konsekvenser det innebär. Han tog fallet till domstol, men förlorade. Hormonbehandlingen fortsätter, och föräldrarna får inte heller försöka påverka sin dotter att avbryta den. Det får inte heller, enligt lag, tilltala sin dotter som “hon”.

Det här är en artikel från Svegot Plus. För att läsa den måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Svegot Plus

Betala per månad
kr 99
00
Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp

Svegot Plus

Betala för ett år
kr 995
00
Årsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Populärast

Vän av Svegot

För dig som vill stötta extra
kr 499 Månadsvis
  • Alla podcasts
  • Alla artiklar
  • Alla filmklipp
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!