Muslimer i Birmingham lyckas stoppa HBTQ-lektioner

Under flera veckor har muslimska föräldrar i Birmingham protesterat mot HBTQ-projektet “no outsiders”, som ska lära barnen om homosexualitet och genusfrågor. Protesterna lyckades och skolan stoppar nu projektet.

I flera veckor har det pågått demonstrationer och protester utanför grundskolan Parkfield Community School i Birmingham. Man menar att HBTQ-projektet “No Outsiders” uppmanar till homosexualitet och transsexualism.

På skyltar som bars under demonstrationerna kunde man läsa saker som “låt våra barn vara barn”, “utbildning inte indoktrinering” och “sluta utnyttja barns oskuldsfullhet”.

Föräldrarna, som nästan uteslutande är muslimer, menade att deras barn är för unga för att hantera denna typen av komplexa frågor. En namninsamling med 400 underskrifter lämnades in men skolan stod ändå på sig och fortsatte med projektet. Flera föräldrar hotade med att inte låta deras barn gå till skolan om de inte såg en förändring.

I fredags gjorde de slag i saken och 600 elever stannade hemma. Det tog skruv. Skolan lovar nu att inte fortsätta med “No Outsiders”-projektet, om inte alla berörda föräldrar godkänner det först.

Det går alltså att skydda sina barn från propaganda man anser vara skadlig, och det behövs inte mer än att hålla barnen hemma, så länge det sker en masse. När får vi se liknande protester i Sverige?

Hör mer om detta i vår podcast

Vi diskuterar protesterna och dess konsekvenser vid 35:33. Skulle svenska föräldrar kunna göra det samma?

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!