Könsbytare får eget fängelse i Storbritannien

Efter att ha försökt ha manliga könsbytare placerade i kvinnofängelser (de är ju kvinnor på riktigt, eller hur?) har brittiska myndigheter tvingats tänka om.

Efter att myndigheterna försökt respektera kriminella könsbytares nya identiteter och placera dem på kvinnofängelser har man nu tvingat omvärdera det hela. Så efter att de kvinnliga (födda till kvinnor alltså) internerna upplevt otrygghet när kvinnor (som föddes som män) placerats bland dem.

I ett fall slutade det med att kvinnan (född man) attackerade flera av sina medfångar (kvinnor födda som kvinnor).

Men könsbytarna måste ju avtjäna sina straff någonstans, så brittiska kriminalvården öppnar nu en helt ny avdelning bara för män som gjort om sig till kvinnor. Tre interner kommer nu överflyttas till den nya avdelningen, där de hålls separerade från övriga kvinnor (kvinnor födda till kvinnor). Myndigheten ska dock fortsätta utreda hur man ska hantera könsbytare i framtiden.

Hur ska könsbytare fängslas?

Bara för att man bytt kön kan man ju inte komma undan fängelsestraff. I Morgon med Svegot diskuteras frågan. Börja lyssna vid 24:40. 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!