Sifo: Liberalerna åker ur EU-parlamentet

Medan den ljumma populistiska vinden smeker Sverige och Europa så är det vinterkyla för Liberalerna, som riskerar att helt åka ur EU-parlamentet.

Det vänsterliberala JÖK-partiet Liberalerna har ett par paradgrenar. En är kravet att Sverige ska gå med i Nato, en annan att all politik utgår från att stå emot nationalism. Den tredje är att Sverige ska vara ännu mer involverad i EU och att EU borde bli ett Europas förenta stater.

Det verkar dock som att allt färre tycker att L har en vettig politik. Efter att ha gjort sig till stödparti (tillsammans med Centern) för S och MP är det dystra siffror som gäller för partiet. Till och med partiledaren har fått nog och kommer inte kandidera för omval.

Nu visar det sig att deras EU-politik inte heller faller folk på läppen. Enligt en ny undersökning från Sifo ser det nämligen ut som att Liberalerna åker ur Europaparlamentet, i alla fall om det vore val i dag. De går från 9,9 procent till 3,8 procent.

Det är bara att hålla tummarna att vågen av antiliberalism fullständigt sköljer över Sverige (och hela EU) när alla röster är räknade. Att både få uppleva hur socialdemokratin haltar och liberalismen gå bakåt är mer än man kan drömma.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}