Theresa May beredd att skjuta upp Brexit

Det som många oroade sig för kan bli sant. Brexit skjuts kanske på framtiden, och blir i värsta fall inte av alls. Idag meddelade premiärminister Theresa May att hon är beredd att förlänga utträdesförhandlingarna med EU.

2016 sa Storbritanniens invånare nej till EU. I en folkomröstning vann “lämna”-sidan med en hårsmån. Sedan dess har det varit förhandlingar och åter förhandlingar och ju närmare 29 mars, då Storbritannien ska lämna EU, har kommit desto osäkrare har det blivit om det kommer bli av.

Idag är det kanske osäkrare än någonsin när Theresa May säger att hon kan tänka sig att förlänga förhandlingstiden med EU och därmed kommer inte Storbritannien att lämna som planerat, utan vid ett senare datum. Om det blir av alls.

Senast den 12 mars vill May att parlamentet säger ja till det aktuella utträdesavtalet. Om de inte gör det blir det två nya omröstningar. Antingen att lämna EU utan avtal (“hard brexit”) eller att förlänga förhandlingstiden.

Nicola Sturgeon som är ledare för det Skotska nationalistparitet är en av många som kritiserar May för hennes utspel.

“Det här är bara cyniska manövrer för att försöka mobba parlamentsledamöterna till att stödja hennes dåliga uppgörelse. Ingen borde falla för det här.”

Hör mer om detta i vår pod

Vi diskuterar Brexits vara eller icke vara vid 15:39

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!