Makaber bild från abortdemonstration i Argentina

I Argentina har abortförespråkare genomfört stora demonstrationer i flera städer. Under en demonstration fångades en liten flicka på bild då hon klev på en docka av en bebis.

I Argentina är abort bara tillåtet efter våldtäkt, eller om kvinnans liv är i fara. Detta är något som feministerna inte kan acceptera. De kräver fri abort och menar att en kvinna har rätt att döda sitt eget barn i livmodern utan något annat skäl än att hon känner för det.

Den 19 februari är en viktig dag för feministerna i landet eftersom det är då man genomför stora demonstrationer för att kräva fri abort. Förutom att grönklädda abortförespråkare tar till gatorna brukar också motståndarna genomföra demonstrationer som stödjer den nuvarande lagstiftningen.

En bild från en av demonstrationerna har väckt mycket ilska och uppmärksamhet. Bilden visar en ung flicka iklädd abortmotståndarnas gröna färg. Med armarna i kors kliver hon på en docka som föreställer ett spädbarn; detta är en “visualisering” av parollen: “Flickor ja, mödrar, nej”.

Många frågar sig vad feministerna och abortförespråkarna egentligen står för, med denna typ av manifestationer. Är detta sinnebilden av deras starka och självständiga kvinna?

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!