“På spårets” orkester får sparken efter 10 år – SVT vill ha in kvinnor

Efter tio år och 260 framträdanden är det dags för orkestern Augustifamiljen att sluta spela i SVTs “På spåret”. Anledningen är deras kön. Det är fel.

SVT vill vara “representativa på alla plan” hälsar programchef Christina Hill. Det innebär färre män och fler kvinnor.

Det ligger inget missnöje med Augustifamiljen bakom förutom att de råkar vara män. Efter tio år behövs det en förändring, för det gäller att programmet “inte står till” enligt programchefen.

— Vårt uppdrag är att hela tiden skruva, det får inte stå för still. Det måste följa med sin tid och det måste hända grejer för tittarna.

Att SVT vill byta orkester efter så pass lång tid är i sig inget konstigt. Kanske är det inte heller konstigt att man gör det på grund av att de är män, och att man är tydlig med att nästa orkester bör bestå av kvinnor. Det borde kanske räknas som sexism i ett sunt land men det är inte i ett sådant vi lever.

Man kan givetvis fundera på vad som hade hänt om det varit det omvända. Man kan tycka att SVT uppvisar dubbelmoral och är orättvisa.

Men så tittar man på Augustifamiljens Facebook-sida och ser att de har en plakat med texten “#motrasism” som presentationsbild.

Då slutar man genast uppröra sig.

Hör mer om detta i vår podcast

Augustifamiljen och deras politiska ställningstagande tas upp vid 24:20

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!