Mer död i New York om nya lagar röstas igenom

Efter att demokraterna i staten New York röstat igenom en lag som gör abort lagligt fram till födseln vill man nu införa aktiv dödshjälp.

Hittills är det bara åtta amerikanska delstater som tillåter självmord med läkarassistans. Den av demokraterna styrda delstaten New York hoppas bli den nionde.

Tre olika förslag har lämnats in för delstatsparlamentet att besluta om. Den första handlar om att hälsoministern ska utreda frågan om aktiv dödshjälp och återkomma med svar senast den 31 december 2020.

Den andra lagen, som också blivit mest kritiserad, handlar om att tillåta aktiv dödshjälp i New York. Lagförslaget är formulerat ungefär som lagen i delstaten Oregon.

Enligt förslaget ska personen som begår assisterat självmord inte behöva bo i delstaten, vilket enligt kritikerna öppnar upp för “självmordsturism”. Lagen föreskriver heller ingen väntetid från beslut till genomförande. Lagen kräver också att läkaren ska förfalska dödsintyget så att det är den sjukdom patienten har, som står som dödsorsak, inte det assisterade självmordet.

Det sista lagförslaget går ut på att livförsäkringen inte ska betalas ut efter ett assisterat självmord. Man vill genom denna lag komma åt risken att någon pressas till självmord av någon efterlevande som tjänar på det. Under förra året dömdes en man i Australien till 10 års fängelse efter att det framkom att han pressat sin hustru till självmord och själv inkasserad en stor summa pengar i efterhand.

Om någon eller några av förslagen (lagförslagen) går igenom återstår att se. Men med tanke på att man applåderade och firade när kvinnans rätt till abort utsträcktes fram till födseln så ska man inte förvånas om så sker.

Källa Lifenews
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!