Dansk Folkeparti vill ha permanenta gränskontroller mot Sverige

Idag lägger Dansk Folkeparti fram ett förslag om att införa permanenta gränskontroller mot Sverige. Den allt mer eskalerande kriminaliteten, särskilt i det mångkulturella Malmö, oroar och på detta sättet hoppas man stoppa brottslingarna redan vid gränsen.

Svensk invandringspolitik går inte hem hos Dansk Folkeparti. De har länge med fasa sett på hur vårt land sjunker allt djupare ned i våld och kriminalitet och för att skydda sin egen befolkning föreslår man nu en permanent gränskontroll mot Sverige. Man vill att detta införs så snart som möjligt, och kontrollerna ska gälla vid alla passager mellan länderna, både buss, båt, bil och färja.

Martin Henriksen är partiets invandringspolitiske talespersperson och säger till SVT att det handlar om att skydda Danmark mot “situationer” som uppstår i Sverige på grund av den ansvarslösa massinvandringspolitiken.

— Det är inte någon hemlighet att vi är bekymrade över att den svenska utlänningspolitiken, som vi anser är extremt olämplig, och som har gjort att det har kommit riktigt många människor till Sverige. Det gör också att det uppstår situationer i Sverige som vi måste skydda oss emot.

Även om många försöker hävda att en gränskontroll inte skulle stoppa de kriminella menar Henriksen att det som fungerar mot Tyskland även bör fungera mot Sverige.

— Vi har goda erfarenheter av gränskontrollen mot Tyskland. Där avvisar vi riktigt många illegala invandrare och fångar också en del kriminella och detta vill vi gärna överföra också till den svenska gränsen.

Detta kan givetvis innebära längre restider och köbildning vid gränsen. Men det är ett lågt pris att betala för danskarna om det kan förhindra kriminella att ta sig in i landet.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}