Lita inte på Moderaterna, snälla!

Moderatledaren Ulf Kristersson skriver på Facebook att han motsätter sig massinvandringen eftersom att den skapar otrygghet och problem i Sverige. Frågan är om han är att lita på.

Vi ska inte glömma att det är borgerligheten som alltid gått i bräschen för öppna gränser på bekostnad av svenskarnas väl. Det var sant när regeringen Bildt rev upp Luciabeslutet och det var sant när regeringen Reinfeldt lade grunden för den senaste flyktingkrisen.

Nej, socialdemokratin är inte bättre, inte heller vänstern och MP. Det vet vi alla. Men glöm inte borgerligheten, det är allt jag begär.

Det är förvisso bra om Ulf Kristersson menar allvar med att massinvandringen är en särdeles dålig idé. En gång i tiden var han för öppna gränser, men sådant kan ändra sig.

Alla initiativ som gör massinvandringen mindre massiv är bra eftersom det ger oss respit. Bäst vore om M, KD och SD kom överens om att man vill stänga gränserna och påbörja återvandring. Men det kommer nog inte ske. Personligen spelar det ingen roll vilket (eller vilka) partier som kommer fram till det.

Men, åter igen, allt som är bättre än som det är just nu är bättre. Alltså är det positivt att Kristersson skriver som han gör:

– Kommer det fortsatt 40.000 personer per år kommer inte Sverige heller i framtiden klara integrationen bättre än vi gör just nu.

Visst är det ett fortsatt problem att han inte ser längre än så. Men det är en början som kan bli bättre. Det vi måste komma ihåg är vad som farit. Borgerligheten i Sverige har inte varit en kraft mot massinvandringen, inte heller vänstern.

Kort sagt så kan vi inte sätta vår tilltro till Moderaterna. Däremot är Kristerssons inlägg ett tecken i tiden: det visar att det går åt rätt håll och att den nationella idén vinner mark litet varstans. Så lita inte på Kristersson, men se det som händer som ett tecken på att vårt arbete gör skillnad. Sakta men säkert vrider vi opinionen åt rätt håll.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}