Storslam för nationalistpartier i Italienskt regionalval

De nyligen genomförda valet i Abruzzoregionen visade tydligt att den nationella renässansen i landet inte har lagt sig.

Valet i Abruzzo var en fingervisning om hur den politiska kartan i Italien ser ut. För vår sida ser det bra ut. Mycket bra faktiskt.

Den nationalistiska koalitionen, där bland andra Lega ingick, tog hem 49,19 procent av rösterna medan vänsterkoalitionen bara skrapade ihop 30,63 procent. Femstjärnerörelsen fick 19,3 och Casa Pound 0,42.

Vänsterkoalitionen, som bestod av åtta partier fick bara fem platser (fem av partierna kom inte in) medan 17 platser gick till de nationella (samtliga partier i koalitionen fick representation). Femstjärnerörelsen fick sju platser. Casa Pound fick 0,42 procent och ingen representation.

Politiska bedömare säger att detta visar att den nuvarande regeringen i Italien har mycket starkt stöd i landet och att siffrorna till stor del kan appliceras på hela landet.

Grafik från Wikipedia.
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!