Vänstern manipulerar mätstationer för avgasutsläpp

På flera olika platser i Europas storstäder finns mätstationer för att övervaka bilismens miljöpåverkan i gatumiljön. I Tyskland har vänstern lagt ut en instruktion om hur man manipulerar dem för att slå mot “dieselmaffian”.

Det är på sajten Indymedia som en beskrivning om hur man går tillväga för att manipulera mätresultatet från stationerna som finn utplacerade i flera storstäder. Enligt texten och den en minut långa film som tillhörde kan man använda en fotpump för att samla in avgaser som man sedan släpper ut precis framför sensorerna på mätstationerna.

Enligt de personer som ligger bakom instruktionen kan man genom denna enkla metod höja de uppmätta utsläppen med uppemot 20 procent. Detta skulle i sin tur göra det enklare att argumentera för bilförbud. Aktivisternas paroll var: “Bekämpa biltillverkarna och krossa diesellobbyn”.

Experter menar att det i teorin går att påverka mätresultaten på det sätt som man visar i filmen, även om det finns mycket enklare sätt. Men eftersom mätningarna sker över tid gäller det att man ligger i. Därav uppmaningen på sajten antagligen.

I filmen som fanns på Indymedia (artikeln har tagits ner av okänd anledning) så är det en mätstation i Frankfurt som används som rekvisita. Ansvariga för mätstationerna i staden säger att man inte hittat något som tyder på att denna form av manipulation pågår, inte heller tror han att det skulle kunna få något genomslag. När datan behandlas skulle varningsflaggor höjas, menar de.

Även om det inte går att påverka slutresultatet så visar det tydligt att vänstern inte har några som helst problem med att ljuga eller helt enkelt manipulera fakta för att ge sig själva argument för sin sak – i det här fallet att förbjuda biltrafik i städerna.

Helt enkelt menar de att om inte de vetenskapliga resultaten är till deras belåtenhet så är det fritt fram att ändra på dem för att det ska passa deras agenda.

Skärmdump från Indymedia.
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!