Soros: EU kommer falla samman som Sovjetunionen gjorde

Om inte den “sovande EU-vänliga majoriteten” vaknar upp så kommer EU gå samma öde till mötes som Sovjetunionen gjorde. Det spår George Soros.

Den judiske vänsterliberala aktivistmiljardären George Soros har redan uttryckt sin sorg över att president Donald Trump till stor del monterat ner den nya världsordning som världseliten byggt upp under årtionden. Detta sa han i en intervju med Washington Post. Han lovade då att fördubbla sitt engagemang mot allt det som Trump står för.

Nu varnar han för att EU kan komma att falla samman på samma sätt som Sovjetunionen gjorde. Detta skriver han i en artikel på Project Syndicate.

Enligt Soros måste partierna nu stå emot EU-skepticismen och sätta EUs väl och ve framför de enskilda nationerna. Han menar att det är en “revolutionär rörelse” som sprider sig, något de styrande inte förstår.

Vad Brexit anbelangar menade Soros att det inte är för sent att dra tillbaka sitt utträde, eller åtminstone hålla en ny omröstning. Det är ju lite så eliten ser på folkomröstningar; blir det inte rätt resultat första gången så håll en ny. Soros själv pumbade in över 800 000 pund i olika Bremain-kampanjer.

Vidare anklagar Soros EU-länderna för att ha utelämnat Italien med flera länder åt sig själva och inte hjälpt till att ta emot migranter. Dessa människomassor måste spridas ut över hela kontinenten. Att det är Soros själv som finansierat mycket av den öppna gränser-politik som ligger till grund för problemen låtsas han inte om.

Avslutningsvis konstaterar Soros att “drömmen om ett enat Europa kan komma att bli 2000-talets mardröm”. Varför det skulle vara en mardröm för européerna att genom fria val få igenom en förändring som inte leder till Europas förenta stater, utvecklar han dock inte.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!