SD tänker “hålla distansen” till nationalister i EU

När Sverigedemokraterna presenterade sin lista inför EU-valet passade Jimmie Åkesson också på att klargöra att man inte tänkte närmare sig nationalistiska partier i parlamentet.

SD har omprövat sin inställning till EU lagom till EU-valet och det nya politiska läget i Sverige. Numera är inte att lämna EU partiets vilja utan snarare att motarbeta överstatlighet och reformera kolossen inifrån. Exakt hur det ska gå till kan man dock inte svara på, men en förhoppning är att EU-kritiska partier kommer att få betydande representation efter valet i maj.

Det är dock inte nationalistiska partier som Sverigedemokraterna kommer att söka sig till. Snarare vill partiet ha en bred konservativ grupp av EU-kritiska partier.

Jimmy Åkesson stänger dock inte dörren, vare sig åt höger eller vänster. På presskonferensen i samband med att partiets kandidater presenterades sa han:

– Vi kan samarbeta i enskilda frågor med såväl Jonas Sjöstedts vänstergrupp som Le Pens nationalister, men när det kommer till organiserat samarbete är det viktigt att hålla distansen.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!