MUF-ledaren: Dags för M att förhandla med SD

Efter höstens val ritades den politiska kartan i Sverige om. Vad än politiker och journalister tycker om det så ändrar det inte på faktum. Detta anser nu MUFs ordförande att man måste förhålla sig till och börja förhandla med SD.

Det är till Dagens Industri som Moderata ungdomsförbundets ordförande, Benjamin Dousa, säger det självklara:

– Ingen borgerlig regering kommer någonsin kunna tillträda utan att tolereras av Sverigedemokraterna. Om det sker om två, fem eller tio år är svårt att sia om. Men det är ditåt vi är på väg.

Därför menar MUF-ledaren att Moderaterna bör förhandla med Sverigedemokraterna. Som det är nu är det hyckleri på hög nivå enligt Dousa:

– Jag tycker att förhållningssättet till SD är ett enda stort hyckleri. Och det hyckleriet förekommer i alla partier.

Han fortsätter:

– Alla anpassar sina förslag efter vad SD tycker, men när Jimmie Åkesson ska ta en kopp kaffe i riksdagens kafeteria går folk från kön. Jag är så trött på det här stora hyckleriet.

Den politiska realiteten är att Jimmy Åkessons konservativa block förr eller senare måste bli verklighet om M och KD ska få inflytande i framtiden. Några andra alternativ går inte riktigt att se i dagsläget, eller inom en överskådligt framtid. Frågan är egentligen om det är M eller KD som tar initiativet. Den som gör det är antagligen också den som tar på sig ledartröjan. Jimmy Åkesson kommer vara nöjd med att SD kommer in i den borgerliga värmen.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}