Tvåbarnsmamma arresterad efter att ha “felkönat” transkvinna

Ytterligare ett offer för transhysterin i England. Denna gången en 38-årig tvåbarnsmor, som efter en diskussion på internet blev hämtad av polis. Hennes enda brott var att ifrågasätta om en man kan förvandla sig till kvinna.

I England lägger polisen allt mer resurser på att skrämma de som inte anser att det går att byta kön. Detta fick den 38-åriga tvåbarnsmamman Kate Scottow erfara i december förra året.

Efter ett bråk på Twitter med “könsbytaren” Stephanie Hayden knackade tre poliser på hennes dörr, arresterade henne framför hennes barn och beslagtog hennes mobiltelefon och dator.

Väl på stationen behandlades hon som vilken kriminell som helst. Man tog hennes fingeravtryck och DNA, samt förhörde henne kring hennes påstådda brott. Hon spenderade sammanlagt sju timmar inlåst i en cell.

Nu, två månader senare, är fallet fortfarande under utredning och hon har fortfarande inte fått tillbaka varken mobiltelefon eller dator, vilket försvårar hennes universitetsstudier.

Scottow är anklagad för att ha trakasserat Hayden genom att kalla denne för “xenobob”, “rasist”, “låtsasadvokat” samt, och kanske mest allvarligt, “man”.

Den som kallar en transperson för dess födelsenamn, och inte det namn de tagit till sig när de påstår sig ha bytt kön kallas i England “deadnaming” och anses mycket kränkande. Så pass kränkande att Scottow har fått ett domstolsföreläggande som förbjuder henne att referera till Hayden som en man, eller på något sätt koppla Hayden till “hennes före detta manliga identitet”.

Scottow nekar till att ha trakasserat Hayden. Hon säger sig ha en “djup och förnuftig övertygelse” om att “det inte är praktiskt möjligt att byta kön”.
 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}