S/MP-regeringen återupptar attacken mot glesbygden

Staten behöver få in mer pengar och istället för att slopa idiotisk aktivistpolitik så höjer man skatterna. Nu är det bränslet som ska bli dyrare varje år.

Under förra mandatperioden infördes en högre, automatisk, höjning av bränsleskatten. Framförallt slog den hårt mot landsbygdsbefolkningen som måste använda bilen ofta. Denna höjning försvann i och med M/KD-budgeten som röstades igenom. Nu kommer den tillbaka, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).

Förutom höjningen enligt konsumentprisindex kommer bränsleskatten höjas med två procent per år. Enligt JÖK-regeringen är det en del i en “grön skatteväxling” där andra skatter sänks med lika mycket som exempelvis bränsleskatten går upp. Om detta kommer landsbygdsbefolkningen till del är det ingen som vet. Det är många “om och men” när Lövin förklarar vad man kan göra.

De skatter hon tar upp verkar dock inte lätta bördan för familjen på landet. Skatter på småföretag, sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar och ett utvidgat rut-avdrag är några exempel. I övrigt lovar hon utredningar.

Dock ska inte bränsleskatten utredas, den ska genomdrivas.

“Vi måste jobba med både piska och morot” låter ministern hälsa alla drabbade svenskar.

Föreningen Det fria Sveriges ordförande sammanfattade det hela i en tweet tidigare:

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}