Varför bär de unga kniv i Skurup?

Fler och fler unga beväpnar sig med kniv, låter Lokaltidningen meddela. Unga känner sig otrygga i min kommun, i mina öron låter det mycket illa och varslar om att något är riktigt fel.

Vi har väl alla till mans blivit varse att det snart inte finns någonstans i vårt land där det är så där fint och lugnt som man skulle vilja önska sig. Jag själv flyttade ut från Malmö för att bo i en bättre och tryggare kommun, nu blev det inte så. Politiska beslut ger fula avtryck.

Vad är det som händer, vad är det som står på? Den som borde ha svar på mina funderingar är lokalpolisen, kan man tycka.

Hej kommunpolis Sara Schön!

Jag har några frågor till dig angående knivar.

I lokaltidningen kan man läsa om Skurup och att där “allt fler unga bär kniv”, och att många av dessa unga är “okända av polisen sedan tidigare”.

Lokalpolis Sara Schön i Skurup “tror att anledningen till man beväpnar sig med kniv är på grund av att man känner sig rädd”

Då undrar jag: Vad är de unga rädda för?

Och denna gång är det väl inte mörkret man är rädd för, utan det måste ju vara något helt annat, eller?

Vänliga hälsningar Eva-Marie Olsson

Hej Eva-Marie

Tack för ditt mail. Jag har inte läst artikeln i lokaltidningen men det som jag vet att jag sa till journalisten var att det sannolikt har att göra med att man eventuellt känner sig rädd men det har också blivit en ”cool grej” att gå runt med kniv på byn.

Att man känner sig rädd har sannolikt koppling till den ökade narkotikaproblematiken och att det förekommer en del affärer med narkotika mellan ungdomar. I samband med detta uppstår det ofta skulder hos vissa narkotikabrukande ungdomar, skulderna regleras då genom hot och våld mot den skuldsatte.

Att ungdomarna bär kniv för att de är rädda för mörkret är inte troligt.

Hör av dig om du har fler frågor.
Sara Schön
Kommunpolis Skurup

Hej Sara!

Tack för ditt mejl

Det du säger är att det är ungdomar som missbrukar narkotika som bär kniv för att dom är rädda då de inte har betalat för narkotikan som dom “köpt”, stämmer min konklusion? Samt att dessa narkotikamissbrukare är rädda?

Detta får mig att fundera och bli till fler frågor:

– Är det ett stort problem med narkotika i lilla Skurup?

– När blev det ett eskalerande samhällsproblem för byn?

– Vad har ändrats från då Skurup inte hade narkotikarelaterade problem tills nu när man har?

Är det dina funderingar och åsikt att ungdomar är rädda i Skurup för att dom brukar narkotika och är i lag med langare som kräver sina pengar för narkotikan de säljer? Eller är det fakta?

Artikeln gav sken av att fler och fler ungdomar beväpnar sig, med kniv, finns det även andra rädslor än narkotikaskulder, och i vad skulle det i så fall vara?

Vänliga hälsningar Eva-Marie Olsson

Hej

Ja det är ett stort problem med narkotika i Skurup (samma som i övriga kommuner i närområdet). Detta har varit ett växande problem under ett antal års tid. Större tillgång till narkotika, lägre pris, stora psykisk ohälsa bland ungdomar, cannabislegalisering m.m.

Angående ungdomarnas rädslor så är det vad de själva förmedlar till skola, polis, fältare.

Med vänliga hälsningar
Sara Schön
Kommunpolis Skurup

Hej Sara!

Tack för ditt mejl.

Jag kan inte hjälpa det men när jag läser dina mejl till mig är det väldigt luddigt, inga riktiga svar på mina frågor ges. Med undantag av ett: “Ja det är ett stort problem med narkotika i Skurup (samma som i övriga kommuner i närområdet)”.

Jag väljer att klippa in din senaste text och kommentera dessa och ställer återigen mina frågor efter det: Detta har varit ett växande problem under ett antal års tid.

– När blev det ett eskalerande samhällsproblem för byn?

– Vad har ändrats från då Skurup inte hade narkotikarelaterade problem tills nu när man har?

Du svarar: Större tillgång till narkotika, lägre pris, stora psykisk ohälsa bland ungdomar, cannabislegalisering m.m.:

Som du märker är det inte riktigt svar på mina frågor, och jag förväntar mig svar på de frågor jag ställer samt att du även svarar på de frågor som ditt senaste mejl ger.

– Vad är det som gör att det är större tillgång till narkotika?

– Vad är det som gör att det finns stor psykisk ohälsa bland ungdomar?

– Är det narkotikamissbrukande ungdomar som har stor psykisk ohälsa, eller är det något annat det handlar om?

Måste tillstå att jag fick en smärre chock när du skriver om att cannabis är legaliserat, när blev det det?

Angående ungdomarnas rädslor så är det vad de själva förmedlar till skola, polis, fältare. Då är vi tillbaka igen till ruta ett, vad är man rädd för, är det endast de ungdomar som inte betalat för sitt knark som är rädda, eller är även andra barn/ungdomar så rädda i Skurup/och övriga delar av kommunen att de väljer att beväpna sig med kniv? Vad förmedlar ungdomar till polis, vad är de rädda för?

Vänliga hälsningar, Eva-Marie Olsson

Hej!

Jag hänvisar till tidigare mail. Har tyvärr inget annat att tillägga och jag har inget facit på dessa svåra och stora frågor.

Med vänliga hälsningar
Sara Schön
Kommunpolis Skurup

Hej igen Sara!

Du kan väl i alla fall svara på när cannabis blev legalt!

Vänliga hälsningar, Eva-Marie

Cannabis är inte legalt i Sverige men det bedrivs legaliseringskampanjer över hela världen som även påverkar ungdomarnas attityd till cannabis i Skurup.

Med vänliga hälsningar
Sara Schön
Kommunpolis Skurup

Så det var så du menade, det framgick inte. Och för att det bedrivs kampanjer om att legalisera får det ungdomar att använda sig av den drogen fast det är förbjudet och en kriminell handling? Du menar alltså att ungdomar i Skurup är så korkade?

Vänliga hälsningar, Eva-Marie

Och här tog mejlkorrespondensen slut.

“Mitt barn blir mer och mer mot invandrare”, sa en person jag pratade med. Och det är ju faktiskt inte alls konstigt då barnen och ungdomarna är de som först av alla kommer riktigt nära politikers ondskefulla omvandling av vårt land. På många ställen, orter och städer är det en väldig tuff och hård miljö som våra barn och ungdomar tvingas att vistas i.

“Han åkte med kompisar till Trelleborg, de var några som skulle gå på festivalen där, det var mycket folk och trångt på gågatan och han råkade röra vid en utländsk kille, och genast reagerade utlänningen med att vilja slåss, allt hade varit så obehagligt och jag blir så rädd när jag tänker på det om vad som kunde ha hänt, jag är jätteorolig för min son”

När man har barn och ungdomar i familjen får man reda på mycket den vägen om vad som händer i skolan och ute i samhället, incidenter som man kanske inte själv kommer i kontakt med. Det finns fortfarande allt för många vuxna som lever liksom i en “skyddad verkstad”, man går till jobb, och hem igen, allt inrutat och falskeligen tryggt.

Och så en dag som av en händelse, så där i förbifarten berättar din 15-åring om att han blivit hotad med att få en spark i huvudet av en invandrare från ett känt kriminellt nätverk. Man är för evigt tacksam över turen/slumpen om att den där sparken inte utdelades. Och inte heller kan du glömma hur smärtsamt det var när din 13-åring skakade av chock efter misshandeln han varit utsatt för, våra barn, och vi lever i en farlig politiskt skapad tillvaro.

Sen har vi det med narkotikan som flödar i min nya kommun, hur kunde det bli så? Som ni redan läst går polismakten som katten kring het gröt, man luddar in sina svar till frågvisa medborgare som har fräckheten att vilja veta orsak, varför är kommunens barn och ungdomar rädda?

Sanningen ska inte, och får inte komma fram. Myndigheter och politiker tillsammans med etablissemangsmedia arbetar tillsammans, det sovande folket ska förbli sovande. Medan etablissemanget samarbetar kommer våra barn hem och berättar.

Folk i byn vet, många vet. Först var det “Juggemaffian” som sålde knark, de hade förgreningar till släktingar i Malmö, sen kom syrierna och afghanerna. Det blev strider om narkotikahandeln, nu säljs knark även till barn. Det är allmänt känt om var det säljs narkotika.

Våra barn och ungdomar lever i ett land som blivit förändrat och hårt. De föräldrar som är upplysta och förutseende ser till att de sina går på idrottsklubbar och då mer eller mindre håller sig borta från att ränna ute. Men så kommer det en dag då man vill åka till Trelleborg för att ha roligt en solig dag på sommarlovet…

Faror finns några mil bort, faror finns i skolan, och i din absoluta närmiljö. Var rädd om dina barn!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}