Se det Sverige som inte längre finns

Det fanns ett Sverige innan mångkultur och massinvandring. Ta 20 minuter och följ med på en resa genom tiden tillbaka till början av 1960-talet.

Jag är själv född 1977 och mina egna minnen går inte tillbaka längre än till slutet av 1980-talet. Också det var ett annat Sverige. Jag har minnen av ett svenskt Sverige, även om det var ett Sverige i förändring – till det sämre. Äldre personer har helt andra minnen.

Ibland får man möjligheten att få en inblick i svunna tider. Det kan vara en berättelse från någon som var där eller ett fotografi. Eller så kan det vara en reklamfilm från Trollhätteglass.

Det sistnämnd är vad jag vill dela med mig av här. Dels eftersom det är en film som förebådar sommaren. Det kan vi alla behöva. Men också för att den visar ett Sverige som många inte har några minnen av.

Jag ska inte ägna mig åt att analysera filmen, det får du göra själv. Men även om det är en reklamfilm som självklart bara visar det som säljer, så är det ett tidsdokument.

Allt var inte bättre förr, men en hel del avgörande var det. Filmen fick mig att dra på smilbanden och den gav mig en tydligare vision av vad Sverige kan bli igen – om inte annat visar den tydligt hur jag vill att Sverige ska vara. Det gör mig tydligen till “rasist”, “nazist” och “hatare”. Kör i vind. Om vi skapar ett fritt Sverige, av och för svenskar, så finns det inga tillmälen i världen som bekymrar mig.

De borde inte bekymra dig heller.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}