Elever riskerar avstängning vid snöbollskrig

I takt med att feminiseringen blir allenarådande i samhället tar blir konsekvenserna mer vittomfattande. På Örnskolan i Hylte har det lett till att man kan bli avstängd om man kastar snöboll.

Om du läser Olaus Magnus Historien om de nordiska folken (utgiven 1555) så kan du läsa om hur vi här uppe i norden ägnade oss åt snöbollskrig. Det var då ett mindre dödligt sätt ett öva sig för strid och såväl unga som äldre deltog.

Och så har det fortsatt framåt i historien, tills våra dagar så klart. De flesta av oss kan nog minnas snöbollskrig och leken “herre på täppan”. Därtill kan vi minnas hur vi mulade varandra om man hade olyckan att bli tillfångatagen av “fienden” under ett snöbollskrig.

Personligen minns jag att enda gången som de vuxna lade sig i var när vi förflyttade kriget in i skolan – i korridorerna – eller när mammas frys blev upplag för ismärlor (så kallade vi de hårt kramade isbollarna) som skulle användas dagen efter (ja, att skada motståndaren var själva idén).

Men det var då det. I dag ska ungarna växa upp till snöflingor, inte ismärlor. På Örnskolan i Hylte gör man vad man kan för att hindra barnen från att kasta snöboll. Tidigare har man haft ett förbud mot det, men det har inte hjälpt (bra där elever, skit i de moderna outbildade lärarna och deras dumheter). Det har kastats i alla fall helt sonika.

Och så kan man inte ha det. Det har faktiskt gått så illa att en elev som satt i ett fönster fick en ismärla i plytet och fick åka till vårdcentralen för att sys… buhu då… bär ärret med stolthet istället och förlorar man synen har man i alla fall ett öga till att se med.

Hellre lite ärr, en hjärnskakning eller två, några brutna armar och ben än att växa upp som någon curlad stackare inslagen i bubbelplast.

Vore det inte bättre att göra som Tyra Gunnarsson säger (hon går i klass 7A i nämnda skola) och fokusera på att minska skadorna. Inkorporera snöbollskriget i gymnastiken, låt lärarna delta och hjälp ungarna att utveckla de olika egenskaper som kommer av aktiviteten.

Man lär sig arbeta i grupp, att ge och ta order, att tänka framåt och planera med så mycket mera. Men nej, icke. Gunnel Fabricius, en lärarinna på skolan, menar att det är bättre med förbud och nu straff (fem dagars avstängning för den som kastar). Lyssnar man på henne verkar det vara ett snöbollshelvete förvisso och skolan är under belägring av snöbollshuliganer.

Om så är fallet, organisera er och slå tillbaka! Med snöbollar så klart, och ismärlor… eventuella fångar “avrättas” medelst mulning. Ta täten nu Gunnel!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}