Malmö kommun ska få ett eget soundtrack

Tänk Malmö. Tänk ljud. Skottsalvor, skräp som blåser runt på torget eller skrik från någon som blir misshandlad eller våldtagen? Kommunen söker efter sin ljudidentitet med hjälp av en kommunikationsbyrå.

Givetvis är det inte dessa ljud som kommer lyftas fram när kommunen nu har hyrt in en kommunikationsbyrå för att ta fram stadens “ljudidentitet”. Magnus Börjesson är ljudtekniker och har valt att spela in ljud från havet, förskolor och från stadsbiblioteket.

Malmös olika ljud ska sedan sättas ihop till en melodi som kommunen kan använda i olika sammanhang. Det låter måhända något flummigt, vilket även Malmö stads kommunikatör Patrik Odhelius håller med om.

— Det bygger mycket på känslor så det är klart att det kan uppfattas som lite flummigt, men vi letar nästan efter instrumenten som ska spela den här ljudidentiteten.

Det finns, som de flesta känner till, flera svårigheter med att sminka en gris och på samma sätt lär inte Malmös nya ljudidentitet göra speciellt mycket för att förbättra stadens rykte.

Men det finns några som kan glädjas åt tilltaget. Kommunikationsbyrån Gullers grupp som fått uppdraget får 364 000 skattekronor för besväret.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}