Wallström kan inte förlåta britterna för brexit

Sveriges feministiska utrikesminister säger att hon inte kan förlåta britterna för brexit. Därtill säger hon att det är farligt och illa skött. Uttalanden skedde på ett möte i Helsingfors enligt sajten Politico.

EU/BREXIT. Det “hårda” brexit kommer allt närmre och den 29 mars riskerar Storbritannien att lämna EU utan något avtal. EU vägrar nämligen omförhandla det avtal men kommit fram till, något som flera brittiska politiker krävt för att godkänna det.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström lättade sitt hjärta om den uppkomna situationen och hennes oförsonliga inställning visar hur man inom EU ser på länder som vill gå sin egen väg. Wallström sa:

– Jag anser att de gör ett historiskt misstag och de skapar problem för oss alla. Vårt politiska projekt, den Europeiska unionen, kommer att lida svårt av det här och det måste vi förstå.

Att det blivit som det blivit skyllde hon på dåligt politiskt ledarskap och hennes misstro mot folkomröstningen skiner också igenom:

– De bör inte genomföra en folkomröstning om de inte har ordentliga förberedelser.

Förberedelserna i det här fallet handlar – kan vi misstänka – om att “bremain”-sidan borde ha varit säker på att vinna innan man tillät omröstningen.

EUs apologeter har på senare tid skruvat upp tonläget mot Storbritannien. Det är tydligt att man vill att utträdet ska gå åt skogen och att effekterna ska kännas hårt. Brexit måste bli ett varnade exempel som tydligt kommunicerar: “lämna inte för då jävlar”.

Margot Wallström talar nog för hela EU när hon säger att det inte går att förlåta britterna för brexit. Vidare diplomatiskt är det inte och visar snarare en desperation och stor rädsla för att Storbritannien kommer visa att det går utomordentligt bra att gå sin egen väg.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}